Projecten

Project @chefrens

Als docent op een MBO, gespecialiseerd in foodopleidingen, geef ik les aan twee klassen met koks. Ze komen binnen van rijp tot groen. Zo van het VMBO tot aan “al jaren ervaring in de horeca en nu moest dat papier er ook maar eens komen”. We beginnen vaak met een voorstelrondje, waarin ik ook iets vertel over hobby en vrije tijd. Zo kwam de keramiek ter sprake en Rens gaf aan dat hij ook op Instagram actief is. Maar eens gekeken wat dat precies voorstelde. Toen bleek de jongeling al meer dan 10.000! volgers te hebben op zijn account. Of ik niet eens wat samples over had om gerechten op te maken, in ruil voor promotie.
En zo was er de start van een project wat tot op de dag van vandaag nog loopt. Dat kokspapier is er inmiddels, maar de samenwerking heeft de schoolperiode overleeft!

Project Bijdendijk

Met een bescheiden account op Instagram heb je toegang tot zo ongeveer de hele wereld. Je weet nooit door wie je werk allemaal gezien en eventueel gewaardeerd wordt. Zo kreeg ik op een donderdagavond een DM van Joris Bijdendijk, chef van diverse Michelinsterren restaurants, of hij mijn borden en kommen mocht gebruiken voor z’n nieuwe boek #bijbijdendijkthuis. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen en zo toog ik met een krat vol samples naar Amsterdam. Dan verlies je zo’n project een beetje uit het oog, want een boek maken neemt wel wat tijd in beslag. Hoe leuk was het toen ik op een dag thuiskwam en er een gesigneerde versie van dit gloednieuwe boek op me lag te wachten! Stiekem toch wel een beetje vereerd dat m’n werk een plaats heeft gekregen in dit boek. Alle dank ook aan Jessie le Comte, met wie ik plezierig contact onderhield.